header

header

söndag 9 oktober 2011

Lindesberg blev för svåra!

 Idag tog Damer A emot Lindesberg för kvartsfinal i Svenska Cupen, ett mycket meriterat lag som har guldsikte i elitserien i år. Lunds damer kunde inte sätta samma press i sina servar som mot Göteborg och i kombination med dålig servemottagning kunde det egna spelet aldrig riktigt komma igång…
Lunds VK – Lindesberg 0-3 (7-25, 14-25, 10-25)

Lindesberg hade inga problem att sätta press i sina servar, trots Idrottshallens speciella volym.  Detta resulterade i att Lunds VK hade stora problem i sin egen servemottagning och kunde inte komma till riktiga avlsut. Mot ett sådant erfaret och duktig lag som Lindesberg måste anfallen vara på hög nivå och alla bollar vara viktiga.

-          Tänk på att ta för er i servemottagning och möta serven tidigt säger tränarassisterande Emma Ericsson

Liberon Elin Lagerstedt, fotograf: Anders Hansson
Förra matchens (mot GBG) superservar kom inte riktigt fram idag, då det verkligen skulle behövas. Givetvis är Lindesberg otroligt duktiga i sin servemottagning och det är svårt att sätta press mot så meriterade spelare. Det Lunds VK borde gjort bättre är få bort de enkla misstagen såsom servemottagningar, pass för nära nät, servemissar osv. Detta tas givetvis med oss till nästa match och bättras på. 

Det är dock viktigt att minnas de bra handlingarna och komma ihåg att SM-guldssatsande Lindesberg har så många fler timmars slit och arbete bakom sig. Både Lovisa Bergh och Isabelle Blanc lyckades slå förbi Lindesbergs stora block ett flertal gånger på parallellen och på så vis göra poäng. 

-             -    Det är viktigt med vår attityd på plan, vi måste våga trots att det är stora block och duktiga spelare på    andra sidan plan menar spelaren Isabelle Blanc.

Johanna Falk och Isabelle Blans blockar, fotograf: Anders Hansson


Nästa match blir borta mot Kungälv i den ordinarie serien om två helger.

Johanna Falk och Lovisa Berg vid nät, fotograf: Anders Hansson



Publik: 40 personer 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar