header

header

söndag 23 oktober 2011

Damer A glänste borta mot Kungälv




Kungälv- Lunds VK 0-3 (7-25, 15-25, 21,25)


Idag var det alltså dags för match mot Kungälv borta. Kungälv har tidigare i serien spelat två matcher som de förlorat och var antaligen mycket revanchsugna inför dagens match. Mot Engelholm förlorade de med 2-3 i set och mot Göteborg med 0-3 i set. Göteborg i sin tur är ju ett lag som Lunds damer vann över med 3-1 i sin seriepremiär så ''på pappret'' borde matchen gå vägen.... Dock har Lunds VK varit något skade- och sjukdomsdrabbat denna veckan och inte riktigt kunnat träna på som vanligt men gick givetvis in med en tuff inställning, fullt fokus och vinst i sikte.
 
Johanna och Naciye blockar
 Johanna Falk och Naciye blockar (fotograf: Anders Hansson)
 
Lunds VK styrde egentligen hela matchen och kunde hålla sitt eget spel på hög nivå. Defense och servemottagning fungerade bra matchen igenom men något som utmärkte sig som speciellt bra var blocket. Centrarna Johanna Falk och Tanja Sjöblom glänste vid nät och Kungälv hade mycket svårt att göra poäng.
 
- Johanna och Tanja ägde nätet och blockade allt, säger en glad lagkapten vid namn Lovisa Berg efter matchen.
 
Då grundspelet fungerade som det skulle kunde Lunds VK hålla en jämn och stabil nivå under hela matchen och en glad och pigg stämning på plan rådde.  Mot Lindesberg för två helger sedan saknades lite attityd, något som i den här matchen istället fanns gott om. Vi tackar Kungälv för denna match och ser framemot returmötet hemma senare i år. Också ett extra tack till vår ''bortacoach'' Emma Ericsson som skötte coachjobbet utmärkt.
 
Nu är Lunds VK:s damer serieledare!!!
 
Nästa match blir hemma mot Malmö Sön 6/11 kl 13.00 i Idrottshallen, missa inte detta spännande derby!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar