header

header

söndag 20 januari 2013

Summering av helgen

Hallå!
Det har verkligen varit en svänging helg med stundvis bländade spel varvat med mindre dippar . Men vi tar det från början med vad som hände igår.

Lördagen den 19 januari: Lunds VK- Vallentuna VBK

Lineup innan matchen
Alla var taggade för att äntligen få spela på hemmaplan. Vi började bra de första bollarna i första setet men det var Vallentuna som hade övertaget hela tiden.  I slutet av första setet tappade vi vår mottagning och då var det svårt att komma till bra anfall. Samtidigt började Vallentuna dundra in anfall som vi inte fick upp i defense. Setet gick till Vallentuna med ett övertygande 25-15.

I andra setet började Vallentunas passare Sara Arvidsson en helt fantastisk serverunda där hennes floatservar gav utdelning och Lunds mottag fick rent ut sagt inte upp bollen. Detta tog Vallentuna till en ledning med 8-0. Efter denna dipp var det bara att börja jaga, men Vallentuna hade koll på läget och kunde ta hem setet med 25-16.

Lovisa, Tanja och Issa redo i egen serve
Sen kom det klassiska, så svåra, tredjesetet. Nu har Lund vaknat till och vårt spel blev bara bättre och bättre, framför allt blev vårt mottag stabilt och vi kunde komma igång med vårt anfall igen. Det var precis på håret men Lund lyckades vinna setet med 25-23.

I fjärde setet var det precis som om Lund helt plötsligt hittade sitt spel och nu fungerade verkligen allt! Servemottagningen var klockren och anfallarna började smälla in poäng efter poäng. Setet skrevs 25-16 till Lund.

Så då var det återigen dags för en spännande fem-setare. Det var jämnt spel hela vägen upp till sidbytet, men sen var det Vallentuna som lade i en extra växel och kunde vinna setet med 15-9.

Resultat: Lunds VK - Vallentuna VBK, 2-3 (15-25, 16-25, 25-23, 25-16, 9-15)

Issa och Sara blockar Vallentunas anfall

Söndagen den 20 januari: Lunds VK - Norsjö VBK

Efter en snörplig förlust på lördagen var alla i laget extra taggade att vinna idag. Även lite revansch- känslor fanns kvar från förra året, då Norsjö var det enda laget vi aldrig lyckades vinna över i Allsvenskan. Matchstarten gick 11.00 så en lång intensiv uppvärmning krävdes för att väcka liv i benen.

Men när Lund väl intog planen gjorde vi med besked och det kändes som vi startade vårt spel så som vi slutade det igår. Vi hade hela tiden övertaget och setet kunde skrivas till Lund med 25-17.

Elin i mottag
I det andra setet var det fortfarande Lund som höll i taktpinnen. Servemottagningen var kanon och alla anfallare slog in poäng. Matea Markota gjorde ett fint jobb ifrån sin passarposition och lyckades många gånger fixa rens tills sina anfallare. Setet vanns av Lund med 25-18.
Mycket blockupptäckning på Norsjös sida

Issa servar

























Så var det dags för tredje setet. Efter att ha tappat en 2-0 ledning mot Södertälje förra helgen var vi fast beslutna om att knyta ihop säcken och ta med oss 3 poäng ifrån denna matchen. Sagt och gjort, med hjälp av lysande defense och servemottagning kunde setet vinnas med 25-18.
Dagens match var nog den bästa matchen vi spelat på hela säsongen. Alla spelare ska ha beröm eftersom det verkligen var en laginsats som utfördes idag.

Resultat: Lunds VK - Norsjö VBK, 3-0 (25-17, 25-18, 25-17)

Åke pratar lite mellan seten.
Sara blev utsedd till bästa spelare
Sergerringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar