header

header

lördag 12 januari 2013

Dagens match

Det var ett nervöst och laddat Lund som ställde sig på planen i Brunnsängshallen idag. Allsvenskan har varit vårt mål hela säsongen och när vi nu äntligen skulle få göra Allsvenskanpremiär var det mycket energi i luften.

I första setet var det Södertälje som höll i taktpinnen och ledde hela vägen upp till 20 poäng. Dock låg vi hack i häl hela tiden och vi kunde till slut gå om och ta hem det första setet med 26-24. 

Andra setet flöt på bra och det kändes som om vi hade kontrollen över setet som kunde tas hem med 25-21.

Sen kom det klassiska 3:e-set-syndromet och vi klarade inte av att avgöra matchen. Södertälje kunde genom bra försvarspel ta hem det 3:e setet med siffrorna 25-21. 

I det fjärde setet kändes det som om allt gick emot oss. Södertälje gnetade på i försvar och vi kunde inte avgöra med hjälp av vårt anfall. Södertälje vann setet med 25-15 vilket visar att vi rent ut sagt blev helt utspelade.

Men när det väl var dags för det femte setet och efter några kloka ord ifrån tränare Åke tog vi oss i kragen och det var ett helt nytt lag som ställde sig på banan. Med ett jäkla anamma och med ett bättre anfallsspel lyckades vi vinna med härliga 15-11.

Idag var det en riktig laginsats och alla spelare var inne på planen och fick speltid. 
Slutresultat: Södertälje-Lunds VK (24-26, 21-25, 25-21, 25-15, 11-15)

Johanna och Matea i stabilt block
Lovisa i mottag
Åke pratar med oss i timeout
Johanna och Lovisa ser luriga ut framme vid nätet
Tanja har växt och är nu mera 2.06 lång

1 kommentar: