header

header

måndag 11 februari 2013

Tung förlust mot KFUM Göteborg för Damer A


Lunds VK - KFUM Göteborg   0-3   (24-26, 17-25, 23-25)
Laget för dagen bestod av 8 tappra spelare, på grund av influensa och frånvaro var ej Sara, Matea, Karin och Linda med i mötet mot KFUM Göteborg. Vi har mött Göteborg många gånger förr och det är extra mycket känslor när vi möter dem.

Elin, Johanna, Linnéa och Josefine på lineup
 Första setet startade avvaktande från båda sidor vi låg under med några bollar men efter en del servemissar från Göteborgs sida så kom vi ikapp och i slutet av setet blev det många spännande bolldueller. Tyvärr så kunde vi inte knipa ihop set ett utan det var Göteborg som via ett fint centeranfall och sedan ett misstag från vår sida kunde vinna setet med 24-26.

Förlusten av set ett kändes tungt och det var svårt för oss att komma igång i set två. Vi plockade upp mycket defense men kunde ej förvalta dem till en motattack vilket gjorde att Göteborg komfortabelt kunde ta setet med 17-25. Positivt var dock inhoppet av Josefine som skötte sig mycket bra på sin passarposition och därmed kunde vi ladda om till nästa set.

I tredje set visste vi att allt eller inget gällde, vi startade fokuserad och skapade oss en 3 poängs ledning under hela setet. Det kändes som anfallet började lossna och även vår defense var mycket bättre. Men när det gällde att knyta ihop säcken, då vi hade en ledning med 21-18, så lyckades vi ej. Ett dåligt mottag, anfallsmiss och ett servess så var Göteborg ikapp och därefter gick om oss och van setet med 23-25.

Efter matchen var det många ledsna miner då vi i alla fall i två set och främst i set tre har chansen att ta hem setvinst men vi kliver ej fram när det behövs. Sammanfattningsvis kan vi även tillägga att detta inte var vår starkaste anfallsmatch vilket vi behöver höja till nästa match. Positiva ljusglimtar var vår stabila mottagning under alla tre set, vårt centeranfall, Tanja som trots en veckas sjukdom visade mycket kämpaglöd, samt lagets harmoni på banan. Nu gäller det att vi laddar om då vi redan har chans till revansch denna kommande helgen mot Göteborg borta.
Matchens bästa spelare utsedd av Ahlgrens konfektyr och Actic:
Tanja Sjöblom, Lunds VK
Frida Karlsson, KFUM Göteborg

Lovisa i mottag

Johanna och Nacyie i block

Issa anfaller

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar