header

header

måndag 18 februari 2013

Förlust för damer A mot Göteborg.

För fjärde gången denna säsong och med tre förluster i bagaget så var det åter igen dags att möta Göteborg.
Liksom förra helgen så fortsätter sjukdomarna och skadorna att härja i truppen, och vi åkte denna gång upp med 9 spelare varav tre st är passare. Inte optimalt, men trots det så var det såklart ett taggat gäng som åkte upp och var riktigt sugna på revansch.

Tyvärr så lutade det hela med en förlust, 3-1, och hela matchen har i princip samma karaktär genom alla seten. Vi går ut starkt och dominerar, och kör gasen i botten direkt.  I vanliga fall när vi möts så brukar hemmalaget har stor fördel i serve, medan gästerna har problem. Idag var det dock annorlunda, och Göteborg stod för mycket misstag och vi kunde sätta bra press i serven.

Tufft servande satte starten för en aggressiv attityd med bra block, som gjorde att vi kunde ta ledningen. Efter att ha haft ledningen fram till 17-15 börjar Göteborg knapra ikapp och vi gör några dumma beslut och misstag när det väl gäller. Göteborg har tre st setbollar vi räddar innan de vinner med 26-24.
Andra set börjar likadant, och frustrationen från förlusten i första set visar sig genom ett fokuserat och aggressivt spel. Nu släpper vi inte gaspedalen och det blir 25-14 till Lund.

Även tredje set startar vi bra och respektlöst och vi leder upp till 18-14 och har fortfarande ledningen vid 21-19, men sedan är det som att Göteborg är lite vanare att vinna och vi gör återigen dumma misstag när det gäller. Vi räddar även här en setboll innan setet går till Gbg med 26-24.

Luften gick ur oss aningen efter att ha förlorat  setet vi tyckte vi hade som i en liten ask, men återigen går vi ut starkt och leder i fjärde set. Vi leder 14-7, och går upp till 23-18. Vi borde kort sagt vunnit, men det knyter sig när det väl gäller och misstagen kommer som ett brev på posten.

Hela matchen präglas som sagt av bra servande, bra attityd och det kändes som att vi var det aggressivare laget. Vi hade ett bra stabilt block och försvar idag, där Tanja gör en bra match i mitten. Även Elin gör en jättebra match i framförallt försvar, och Matea spelade smart från passarpositionen vilket gör att vi inte blir lika lättlästa som vi tidigare blivit.

Riktigt tråkigt att vi inte kan hålla i spelet hela vägen och inte kan knyta ihop det, men vi tar i alla fall med oss en av de bättre matcherna för säsongen och många riktigt bra sekvenser under matchen.
Kapten Lovisa Bergh var besviken efter förlusten men kommentar matchen med: ”Surt sa räven när han smakade på rönnbären men skam den som ger sig!”

Vi hoppas på att kunna avsluta med vinst på hemmaplan om två veckor. Hoppas vi ses då!
Nästa match: Lund - Falköping 14.00 2/3, Lund - Södertälje 10.45 3/3.