header

header

onsdag 11 februari 2015

LVK tar hand om två topplaceringar i Korpen

Förutsättningarna inför gårdagens match i Lugi Motions Div2-serie kunde inte varit mer spännande. De två lagen D-MIX1 och D-MIX2 hade vunnit alla sina matcher utan setförluster. Det skiljde totalt bara två bollar mellan lagen inför seriens sista match mellan dessa lag som under flera år delat halltider, motgångar och framgångar.

Uppladdningen de senaste veckorna hade varit intensiv. Två gäster från klubben hade drillat försvar (Per) och anfall (Rolf). I genrepet i måndags märktes allvaret under träningens sista spelövningar. Allt var upplagt för en dramatisk kamp.

Matchen utspelade sig i Victoriastadion och spelades med "gammal" räkning. Efter en kort uppvärmning började MIX1 att serva. MIX2 var tydligt tyngda av stundens allvar och trots Pers mantra om balans i försvaret stod de mest på hälarna. Set:et rann snabbt ifrån MIX2 som varken fick tajming framåt eller bakåt, och inte heller hade något vapen för att stoppa Tinas servar. Det slutade med 15-3 i MIX1-favör.

Tina skickar iväg ytterligare en serve

I pausen så tog Sanna ordet och försökte elda på sina lagmedlemmar. Hennes rutin från Elitserien (handboll) lyckades tända laget. Ett helt nytt MIX2 startade andra set. Med lite enkla servepoäng i bagaget lossnade den värsta nervositeten. När dessutom nätspelet började fungera anades en liten tveksamhet i MIX1. Det var kanske inte en promendseger trots allt. Båda lagen preserade bra volleyboll med många långa bolldueller. Efter att ha följts åt kunde MIX2 rycka ifrån och vinna med 15-11.

Taggat försvar

Tredje set spelades med running score. Båda lagen hade nu anpassat sig till varandras taktiker. MIX1 hade flyttat blocket till att mest jobba diagonalt och vann några blockpoäng där. Tillsammans med bra försvar i baklinjen, under ledning av Hanna, blev det långa dueller. MIX2 hade tagit kommandot om nätspelet och styrdes MIX1 till att avsluta med branta diganonala attacker. Vid ställning 11-10 vann MIX2 serven och släppte den sen inte igen. Matchen avslutades traditionsenligt med en allt annat än kontrollerad hoppserve av lagkaptenen Stefan. Den råkade gå in och stora glädjescener utspelade sig när det gick upp för MIX2 att matchen var slut och att de nu kan titulera sig seriesegrare.
Simon försöker trycka sig igenom ett stort diggeblock

Efteråt kommenterar Mikael (lagkapten i MIX1och tillika tränare för båda lagen): "Båda lagen har utvecklats stort under året och de interna möten blir också bara bättre och bättre. I dag spelade vi vårat spel och första set visar på att vi har rätt idéer. Tyvärr räckte det inte hela vägen just idag, men vi kommer igen!"

Resultat DMIX1-DMIX2: 15-3, 11-15, 10-15
Publik: 1
Slutgiltig tabell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar