header

header

fredag 9 november 2012

Matchreferat Lunds VK-Malmö KFUM

För er som inte var med i onsdags, så gick ni verkligen miste om något. Vilken härlig kväll det var. Allt började med en Sponsorträff för alla våra samarbetspartner. Där fick de bland annat träffa klubbens ordförande men även aktiva och där fanns även chans att ställa frågor.

En väldigt fin LundsVk-skylt, värd att få beröm! (Olsin Sportfoto)
Allt inträde var gratis och de 120 första som kom fick en finfin vattenflaska ifrån Stadium. Det blev hela 250 stycken i publiken så det var bra tryck på läktaren.

Sen presenterades alla lagen och en symbolisk första serve gjordes utav Patrik Hansson ifrån Färs & Frosta Sparbank. Sen var det dags att starta matchen!

Det var ett laddat men något nervöst Lund som ställde sig på plan. Det blir alltid lite extra pirrigt när man spelar inför en större publik. Malmö spelade bra i försvar och block och Lund kunde inte riktigt avgöra med sina anfall. Lagen följdes jämt åt till mitten av setet. Men efter en riktigt bra serverunda av Johanna Falk hittade Lunda-tjejerna tyngden i anfallet och med takt att försvaret blev bättre kunde setet tillslut skrivas till 25-16.

Sara Hansson blockar  (Olsin Sportfoto)
Matea passar (Olsin Sportfoto)

Johanna (Olsin Sportfoto)
I det andra setet kändes det som om Lund höll i taktpinnen hela tiden. Tack vare bra försvarsspel och många härliga anfall av Tanja Sjöblom rullade setet på och siffrorna skrevs till 25-19 i Lunds favör.

Efter detta blev det en 15 minuters paus då det var dags för lite pausunderhållning. Det var dags för klubben yngre förmågor att visa upp vad de kunde. Det blev en rafflande match i Volley2000 ädla konst.


Sen var det dags att sätta igång set nummer tre. Där gick lagen hand i hand och Malmö ledde nästan hela vägen. Dock lyckades Lund gå om precis i sluttampen och Lund kunde därmed vinna matchen med härliga 3-0 (25-16, 25-19, 25-23)

Bästa spelare blev Lovisa Bergh i Lunds Vk och Lisa Persson i Malmö KFUM. Extra beröm ska Elin Lagerstedt i Lunds Vk ha som gjorde en mycket stabil match.

Elin i försvar (Olsin Sportfoto)
Tack till Tage Olsin som har tagit dessa finfina bilder. Alltid kul att få riktigt snygga bilder ifrån matcherna. För fler volleybollbilder kolla in /http://sportfoto.olsin.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar